Dertig extra leerlingen asielopvang op noodleslocatie aan Schoorweg

PAPENDRECHT – Na de zomervakantie van 2024 gaan dertig extra leerlingen naar de noodleslocatie aan de Schoorweg 6. In juni 2023 besloot het college dat een deel van deze locatie tijdelijk ter beschikking werd gesteld als noodleslocatie voor de vijftig jonge vluchtelingen die april 2023 zijn opgevangen aan de Seringenstraat 16. Na de zomer krijgen dus 80 leerlingen les aan de Schoorweg 6.

In april dit jaar zijn in gemeente Zwijndrecht vluchtelingen opgevangen in het voormalig Hotel Ara. Onder deze vluchtelingen zitten ook alleenstaande minderjarige vluchtelingen. In goed overleg is afgesproken dat maximaal 30 van deze jongeren les gaan krijgen op de leslocatie aan de Schoorweg. (Stockfoto)

Deze tijdelijke uitbreiding is nodig, omdat de overige ISK (Internationale Schakelklas) locaties van het Stedelijk Dalton Lyceum vol zitten. Deze jongeren zijn tussen de 14 en 18 jaar en vallen daarmee binnen de Nederlandse leerplicht.

Verbouwingen
Vanwege de komst van deze extra jongeren zijn verbouwingen nodig. Deze werkzaamheden starten binnenkort, zodat de leerlingen na de zomer kunnen starten. Zo worden er in het pand twee extra leslokalen gerenoveerd. Dit is nodig om een gezonde en veilige lesomgeving te creëren.

Bushalte
De leerlingen komen met de bus vanuit de opvanglocatie in Zwijndrecht. De bus stopt op de parkeerplaats aan de Zernikelaan. De leerlingen kunnen dan makkelijk via de achterzijde het pand betreden.

Herontwikkeling Schoorweg
De gemeente heeft al enkele jaren plannen om het pand aan de Schoorweg 6 te slopen en de Schoorweg te herontwikkelen. Die herontwikkelingsplannen blijven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld