PAB, SGP, VVD en ChristenUnie komen met motie tijdelijke parkeerplaatsen

PAPENDRECHT – De politieke partijen Papendrechts Algemeen Belang (PAB), SGP, VVD en ChristenUnie komen donderdagavond met een motie om tijdelijke parkeerplaatsen in de gemeentegarages verhuren aan GKN/Fokker tijdens bouw tweede parkeerdek aan de Anthony Fokkerweg 4.

“Het aantal werknemers bij GKN/Fokker Papendrecht fors is toegenomen. Deze toename voornamelijk bestaat uit werknemers die van buiten Papendrecht naar onze gemeente moeten reizen. Deze werknemers vooral met een auto naar hun werkplek komen”, schrijven de vier partijen. (Archieffoto René de Munck / Papendrecht24)

Voor de overweging schrijven de partijen: “Het parkeerdek aan de Anthony Fokkerweg 4 biedt voor gemiddeld 60 auto’s plaats. Het bouwen van een extra parkeerdek aan Anthony Fokkerweg 4 leidt tot een tijdelijke behoefte aan gemiddeld 60 extra parkeerplaatsen elders gedurende deze bouw Er dagelijks in de parkeergarages van de gemeente 150 of meer plaatsen vrij blijven, met uitzondering van de periode half november tot en met half januari van het daaropvolgend jaar.”

Financieren
De PAB, SGP, VVD en ChristenUnie willen dat de gemeente Papendrecht niet alle kosten dient te dragen voor het oplossen van parkeerproblemen van één bedrijf, de gemeente in de straten richting het bedrijf van GKN/Fokker parkeeroverlast wil voorkomen, het bouwen van een extra parkeerdek aan Anthony Fokkerweg 4 met spoed aangepakt moet worden.

Plan
De partijen vragen het college met GKN/Fokker af te stemmen dat het bouwen van een extra parkeerdek aan de Anthony Fokkerweg 4 zo gepland wordt dat het vóór november 2024 gereed is. Met GKN/Fokker een overeenkomst aan te gaan, waarin opgenomen is dat GKN/Fokker tijdens het bouwen van het extra parkeerdek (bovenop de reeds gehuurde plekken in parkeergarage De Overtoom) nóg 60 parkeerplaatsen huurt in de parkeergarages van de gemeente Papendrecht tot uiterlijk half november 2024. De huuropbrengst (gedeeltelijk) ten goede te laten komen aan de Bedrijveninvesteringszone Centrum Papendrecht. Voor de motie lijkt een meerderheid in de gemeenteraad.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld