Oproep voor organiseren side event tijdens Tour de France Femme

PAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht doet een oproep voor side-events tijdens de Tour de France Femme op dinsdag 13 augustus 2024. Tijdens de tweede etappe komen de 152 rensters door Papendrecht. Volgens de gemeente is dat een mooie kans voor ondernemers of organisatoren om iets te organiseren. 

Het evenement is openbaar en gratis, vertelt de gemeente. Het is daarmee toegankelijk en aantrekkelijk voor inwoners om te bezoeken.

Elkaar ontmoeten rondom sport vindt de gemeente net zo belangrijk. Jouw evenement kan daaraan bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan een terras, meekijken op een groot scherm of een fiets-actie. Of wellicht andere creatieve ideeën. De side events worden gedeeld met de organisator van de Tour de France Femmes en komen mogelijk op de officiële side-eventskalender te staan. De gemeente wil uiterlijk maandag 1 juli 2024 een volledige aanvraag voor een vergunning of een melding binnen hebben. 

Vergunning
Voor een klein side event is in de meeste gevallen geen vergunning nodig, zegt de gemeente. Een melding is voldoende. Hier lees je hoe je moet omgaan met het schenken van alcohol. Wil je eten, drinken of andere artikelen verkopen langs de route, dan heb je volgens de gemeente altijd een standplaatsvergunning nodig. Verder meldt de gemeente dat de route van de renners altijd vrij moet blijven en dat je de veiligheid van de renners niet in gevaar mag brengen met je standplaats. Heb je vragen of wil je overleggen, dan kun je contact opnemen via e-mail: d_gppd_apv@papendrecht.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld