Lopers starten bij AV Passaat voor 40e Nationale Lenteloop

PAPENDRECHT – Het is een klassieker. De Nationale Lenteloop. Zaterdag 8 juni 2024 ging deze voor de 40e keer van start. De loop bestaat uit de jeugdprestatielopen, een prestatieloop over 5 km en de Atletiekunie wedstrijd én prestatieloop over een afstand van 10 km. Vanwege gemeentelijke werkzaamheden op het voorgenomen parcours van de 10 km was er geen vergunning afgegeven en dus was er een alternatief. Er werden twee ronden op het parcours van de 5 km gelopen. Burgemeester Margriet van Driel liep met de allerkleinsten nog een rondje mee.

De Papendrechter Roy Hoornweg was de snelste op de 10 km. (Foto Richard van Hoek)

Tekst gaat verder onder foto.
Start en finish waren op de atletiekbaan aan de Andoornlaan. De loop ging dwars door Papendrecht. (Foto Peter Donk / Papendrecht24)

Aan dit bijzonder sfeervolle evenement gingen in totaal 944 deelnemers van start waarvan 366 jonge atleten in verschillende leeftijdscategorieën tot 12 jaar. De 10 kilometer werd gewonnen door Papendrechter Roy Hoornweg van AV Passaat in een nieuw parcoursrecord van 30:39. Ook op de 5 kilometer was een atleet van Passaat de snelste. Hier was het Jochem Wiersma die als eerste van de 109 deelnemers finishte in een tijd van 15:56. Bij de dames zegevierde Iris Luijendijk op de 5 kilometer in 21:32 en op de 10 kilometer Britt Zapeij van Leiden Atletiek in 39:36.

Met buddy
Heel bijzonder is de prestatie van Johanny Gelens. Johanny heeft een zicht van minder dan 5% en loopt altijd met één van haar vaste buddy’s van Passaat. Samen met René Korevaar liep zij de 10 kilometer in 46:38, goed voor een derde in het klassement V45. De Lenteloop is ook de feestelijke afsluiting van de Startersloopgroep, een groep beginnende lopers die zich vanaf half januari hadden voorbereid om de 5 of 10 kilometer te voltooien.

Klassieker
In de middag was het tijd voor de jeugdprestatieloop. In verschillende groepen liepen zij 1 of 2 volledige ronden van 400 meter waarna ook zij de officiële medaille kregen omgehangen. Na afloop van alle inspanningen kon de jeugd zich nog heerlijk vermaken op de diverse springkussens, lachen om de capriolen van de clowns of zich laten schminken door één van vele vrijwilligers. De Nationale Lenteloop is een klassieker in Papendrecht en wordt jaarlijks georganiseerd door AV Passaat.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld