Robin Matena-Duchenne 40 breekt record; bijna vijftienduizend euro opgehaald

PAPENDRECHT – Op de kop af 75 deelnemers (de jongste was 1 jaar en de oudste 82 jaar) hebben zaterdag 8 juni 2024 deelgenomen aan de Robin Matena-Duchenne 40. Rond het middaguur werd verzameld bij voetbalvereniging Papendrecht voor de groepsfoto. Daarna ging het peloton van de 40 km van start ging voor een mooie route door de nog mooiere Alblasserwaard. Er werd bijna vijftienduizend euro opgehaald.

De weergoden waren de rijders gunstig gezind en zo werden de kilometers onder een lekker zonnetje en een klein beetje (tegen)wind goed verteerd. (Foto v.v. Papendrecht)

De tussenstops voor een ijsje én een hapje en drankje in Streefkerk verhoogden de toch al goede sfeer nog verder.

Erehaag
Ondertussen was de groep met de wheelers ook gestart voor hun ronde van 10 km. Dat was nog even afzien want door een gemiste afslag werd pas na 17(!) km de finishlijn bereikt. Maar onder het motto ‘alles voor de (Duchenne) jongens’ viel er geen onvertogen woord maar werd er moeiteloos een tandje bijgeschakeld. Aan de finishlijn stonden de overige deelnemers en vele belangstellenden opgesteld in een erehaag. Onder de klanken van ‘Eye of the tiger’ werden de rolstoelers en hun begeleiders met een ovationeel applaus binnengehaald.

Tekst gaat verder onder foto.

Mooi bedrag
Tijdens de derde helft werden er op het Rood-Zwarte Plein diverse cheques overhandigd aan de goede doelen. Dit jaar waren dat Duchenne Parent Project en de Stichting Amputatievoetbal Nederland. Ook hoofdsponsor Bart Guijt, lid van het G-team van v.v. Papendrecht, werd nog even in het zonnetje gezet voor zijn geweldige bijdrage. Hij bracht meer dan € 500,– in het laatje. Uiteindelijk bleek liefst €14.710,- opgehaald te zijn voor de goede doelen, een record. Daarna gingen de voetjes van de vloer. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld