Gemeente trekt tijdelijk exploitatieverbod voor twee BSO-locaties van Fit-Kidz in

PAPENDRECHT – Het College van B & W van de gemeente Papendrecht heeft besloten om het tijdelijke exploitatieverbod van twee buitenschoolse opvang (BSO) locaties van Fit-Kidz in te trekken. Dat maakt de gemeente donderdag 13 juni 2024 bekend.

Het gaat om de BSO-locaties aan de Kamerlingh Onneslaan (Buiten BSO) en aan de Andoornlaan (Sport BSO) in Papendrecht. Het tijdelijke exploitatieverbod is op 26 april 2024 opgeschort door de gemeente.

Het college heeft besloten om het tijdelijke exploitatieverbod van drie maanden in te trekken op basis van de inhoud van het herstelplan ingediend door Fit-Kidz en de bevindingen die uit de inspecties van de GGD Zuid-Holland Zuid zijn voortgekomen. Uit de inspectierapporten van de GGD ZHZ blijkt dat de eigenaar van Fit-Kidz voor het overgrote deel aan de gestelde wettelijke voorwaarden heeft voldaan. Het college vindt dat de kwaliteit en veiligheid van de geboden kinderopvang hiermee voldoende zijn hersteld.

Tekortkomingen
Voor beide BSO-locaties geldt dat er nog enkele tekortkomingen openstaan. Deze tekortkomingen worden bij een volgend jaarlijks onderzoek van de GGD ZHZ nog een keer gecontroleerd. Er staan op beide BSO-locaties geen tekortkomingen meer open op het gebied van veiligheid. De BSO-locaties blijven de aankomende twee jaar, tot juni 2026, wel onder verscherpt toezicht van de GGD ZHZ. Dat betekent dat twee keer per jaar een breed inspectieonderzoek door de GGD ZHZ plaatsvindt.

Verwijzing voor vragen
Ouders die vragen hebben kunnen hier online meer informatie vinden over toezicht en handhaving bij kinderopvang. Voor de inspectierapporten van de GGD kunnen ouders hier online kijken op de website van het landelijk register kinderopvang.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld