Burgemeester sluit pand aan Zonnebloemstraat na vondst softdrugs

PAPENDRECHT – Burgemeester Margreet van Driel heeft donderdag 20 juni 2024 een woning gesloten aan de Zonnebloemstraat in Papendrecht, waar o.a. softdrugs is gevonden. Dat maakt de gemeente Papendrecht maandagmiddag 24 juni 2024 bekend.

Burgemeester Margreet van Driel van de gemeente Papendrecht. (Foto gemeente Papendrecht)

Tijdens een binnentreding door de politie is er een handelshoeveelheid softdrugs gevonden, samen met voorwerpen en stoffen om drugs te produceren. De drugs, de gevonden voorwerpen en stoffen zijn direct in beslag genomen. Het pand is gesloten tot vrijdag 20 september 2024.

Loop eruit halen
De burgemeester is bevoegd om een dergelijke tijdelijke maatregel te nemen. “Met de sluiting wordt de bekendheid van het pand als drugspand weggenomen en wordt de loop naar het pand eruit gehaald. Daarmee bereiken we dat het pand aan het drugscircuit wordt onttrokken en is het voor omwonenden duidelijk dat we hard tegen drugshandel optreden”, schrijft de gemeente.

Veiligheid
De productie van en de handel in verdovende middelen vormen volgens de gemeente een gevaar voor de openbare orde en veiligheid. “Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties en gaat gepaard met andere criminele activiteiten. Door drugshandel in woonbuurten komt het woon- en leefklimaat ter plaatse onder druk te staan en is sprake van gevaar voor de samenleving. Daarom vinden we als gemeente het extra belangrijk dat we deze criminaliteit aanpakken”, bericht de gemeente.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld