Onafhankelijk Papendrecht stelt vragen over kentekenherkenningssysteem

PAPENDRECHT – De nummerbordherkenning bij de parkeergarages De Meent en Overtoom roepen vragen op bij de lokale politieke partij Onafhankelijk Papendrecht (OP). Omdat de gemeente meewerkt aan het aanbrengen van deze digitale controle, die overigens bij veel meer parkeergarages in Nederland normaal is, heeft OP vrijdag 28 juni 2024 vragen gesteld aan het College van B &W.

Hier wordt aan de verandering van de situatie gewerkt bij De Meent. Door de camera’s worden de  betekent kentekens herkent en dat helpt bij het uitrijden. Kaartjes worden daarmee overbodig. (Archieffoto Richard van Hoek Fotografie)

De overgang naar het nieuwe systeem gaat in twee fases. In eerste instantie wordt naast het lezen van het kenteken nog gebruik gemaakt van tickets net als in de huidige situatie. Vanaf 1 oktober 2024 (fase 2 en eindsituatie) komen er geen tickets meer uit de automaat en vindt in- en uitrijden alleen nog plaats met kentekenherkenning.

Vragen
OP wil meer weten over de opslag van de gegevens. “Wat wordt er met deze gegevens nog meer gedaan, behalve het gebruik ervan voor het in- en uitrijden van de parkeergarages?”, stelt de politieke partij, “Hoelang blijven de gegevens van het in- en uitrijdende verkeer bewaard?” Ook wil OP weten hoe het zit met de privacy. “Worden de gegevens van het in- en uitrijdende verkeer gebruikt voor andere commerciële doeleinden en zo ja, welke? Denk aan het maken van analyses van de herkomst c.q. de woonplaats van het winkelend publiek dat met de auto naar de Meent komt en dat gebruik maakt van de parkeergarages”, vraagt OP. Ook wil de partij van het college horen of de data gegevens van het in- en uitrijdende verkeer eventueel op verzoek ter beschikking worden gesteld van gelieerde overheidsorganisaties, zoals de politie en wil OP weten wie de kosten van deze operatie betaalt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld