Kennissessie over impact netcongestie en hoe daar verstandig mee om te gaan

PAPENDRECHT – De Ondernemers Vereniging Papendrecht (OVP) houdt in samenwerking met het regionale regieteam en de gemeente Papendrecht maandagmiddag 2 september 2024 een kennissessie over de impact van netcongestie en hoe hier slim mee om te gaan. De bijeenkomst is voor OVP-leden, maar ook voor niet leden. 

Het is niet meer de vraag of netcongestie gaat optreden, maar wanneer. Om dit te voorkomen verzwaren netbeheerders het elektriciteitsnet. Verzwaring kost veel tijd en niet elk gebied is direct aan de beurt. (Stockfoto)

De samenkomst is bij Gebr. De Koning aan Scheepvaartweg 1 en begint om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur). Het programma ziet er als volgt uit:

  • 16.00 uur: Opening/ welkom
  • 16.10 uur: Kennissessie netcongestie en energiedelen
  • 17.00 uur: Vervolgafspraken en afsluiting
  • 17.30 uur: Napraten onder genot van een borrel

Energiecoöperaties
Er is een aantal slimme, innovatieve en lokale oplossingen nodig om veranderingen bij te benen en opgewekte  energie meer direct en lokaal te benutten. Dat verzacht de impact van netcongestie, je bespaart op energiekosten en zorgt voor een toekomstbestendiger lokaal energiesysteem. Op verschillende bedrijventerreinen in de regio zien we initiatieven waarbij lokale energiecoöperaties ontstaan.

Aanmelden
Belangstellenden worden gevraagd om zich vooraf aan te melden. Dat kan per e-mail via een tweetal adressen: secretaris@ovp-papendrecht.nl of ondernemen@papendrecht.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld