Let op, want de scholen beginnen weer

PAPENDRECHT – De zomervakantie is voorbij. Voor de vele duizenden leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs begint vandaag, maandag 26 augustus 2024, weer het nieuwe schooljaar 2024-2025.

Dit spandoek hangt aan het viaduct over de Burgemeester Keijzerweg om weggebruikers te wijzen op te letten in verband met de start van de scholen. (Foto Richard van Hoek Fotografie)

Weggebruikers dienen rekening te houden met kinderen in het verkeer. Dat kan door kruispunten langzaam te naderen, zodat er tijd is om op een onverwachte situatie te reageren. Haal kinderen in met een veilige afstand en snelheid en wees voorbereid op onverwachte acties van kinderen. Kijk nog een keer extra als u in de buurt van een school of van een schoolroute bent. Breng jongere kinderen met de fiets of lopend naar school.

Jaarlijkse campagne
Veilig Verkeer Nederland (VVN) start elk jaar na de zomervakantie een campagne om weggebruikers te attenderen op scholieren in het verkeer. “Maar weinig mensen weten dat er vlak na de zomervakantie opvallend veel verkeersongelukken plaatsvinden. Met name onder scholieren. Deze negatieve trend willen we een halt toeroepen”, aldus VVN.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld