Honderden inwoners genieten van optredens bij 75-jarige muziektent

door Peter Donk
PAPENDRECHT – Wat fijn dat de muziektent er in alle glorie staat. Nu al 75 jaar. Al scheelde het een haar of deze was verdwenen. Gered door Stichting Dorpsbehoud Papendrecht en vrijdagavond 30 augustus 2024 één van de gezelligste plaatsen binnen Papendrecht. Zo’n 500 tot 600 mensen stroomden samen rond de tent om te genieten van optredens van de Ertepeller Line Dancers en The Amazing Stroopwafels. 

The Amazing Stroopwafels in de muziektent aan de Eilandstraat. Ze waren er ook bij het 65-jarig bestaan van de muziektent. “Als we wat te vieren hebben, nodigen we The Amazing Stroopwafels uit, die zelf overigens ook wat te vieren hebben, want ze bestaan 45 jaar. Heerlijk om al die mooie nummers weer live te kunnen horen”, zegt Margré van Wijngaarden, voorzitter / (veiligheids)coördinator zomeravondconcerten. (Foto Peter Donk / Papendrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.
De avond werd geopend door de Ertepeller Country Dancers. Zij gaven een demonstratie. (Foto Peter Donk / Papendrecht24)

De culturele avond was mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven en de toegang was gratis. Stichting Dorpsbehoud Papendrecht hoopte vooraf op verkoopopbrengsten van koffie en drankjes. “Vergeet niet om wat geld of uw pinpas mee te nemen, want we hopen met dit concert een hoge omzet te halen. We hebben nog heel wat wensen voor de muziektent en aanverwanten”, liet voorzitter Margré van Wijngaarden van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht vooraf weten. Niet bekend is of dat is gelukt. Van Wijgaarden was speaker en vervulde vrijdagavond ook de rol van (veiligheids)coördinator. “Hulpdiensten moeten een vrije doorgang hebben en daar waak ik voor”, sprak Van Wijngaarden, die goed een oogje in het zeil hield. 

Tekst gaat verder onder X-bericht.

Goede keuze
Het optreden van The Amazing Stroopwafels was in de reeks zomeravondconcerten. De Rotterdamse band is bekend van liedjes als  ‘Oude Maasweg’, ‘Ome Kobus’ en ‘Ik ga naar Frankrijk’. Je zag dat de aanwezige mensen genoot. Met de klassiekers wisten ze het vooral wat ouder toegestroomde publiek te boeien. Het was de afsluiting van de zomer. Een mooie avond!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld