Gemeente: ‘BSO-locatie Fit-Kidz per direct gesloten na inspectie GGD ZHZ’

PAPENDRECHT – BSO-locatie Fit-Kidz aan de Andoornlaan (BSO Sport) is per direct gesloten na inspectie door de GGD ZHZ. Dat bericht vrijddagmiddag 6 september 2024 de gemeente Papendrecht. Afgelopen week heeft GGD Zuid- Holland Zuid (ZHZ) meerdere incidentele onderzoeken uitgevoerd op de drie kinderopvanglocaties van Fit-Kidz Papendrecht.

Het gaat hier om de BSO-locaties aan de Kamerlingh Onneslaan (Buiten BSO), de Andoornlaan (BSO Sport) en het Peuterpark aan de Visschersbuurt. Vanwege een eerder handhavingstraject met Fit-Kidz, staan deze drie locaties onder verscherpt toezicht van de GGD ZHZ. Tijdens de laatste onderzoeken zijn er overtredingen naar voren gekomen. Daarnaast zijn er meerdere meldingen binnengekomen. In beide gevallen betrof het met name de veiligheid.

Voorlopig week dicht
De meldingen zijn inmiddels onderzocht en volgens de gemeente ook terecht bevonden. Op basis van deze meldingen is donderdag 5 september 2024 een extra inspectieonderzoek op de locatie van BSO Sport aan de Andoornlaan uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek is door de GGD ZHZ een schriftelijk bevel voor onmiddellijke sluiting opgelegd. De looptijd van deze sluiting is in eerste instantie zeven dagen. Wethouder Arjan Kosten (SGP) van Onderwijs: “We betreuren de situatie voor zowel de kinderen, de ouders als de medewerkers van Fit-Kidz. We hopen dan ook dat er zo snel mogelijk duidelijkheid is voor de ouders, als het gaat om de continuïteit van de opvang.” De gemeente Papendrecht maakte zich al langer zorgen over de kwaliteit en continuïteit van de bedrijfsvoering. Mede doordat de gemeente recentelijk op de hoogte is gebracht van een lopende faillissements- en overnameprocedure.

Meer informatie online
Op dit moment is het niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor de toekomst van Fit-Kidz. De gemeente zegt zich over een vervolg te beraden. Ouders die vragen hebben kunnen hier online meer informatie vinden over toezicht en handhaving bij kinderopvang. Voor de inspectierapporten van het eerdere onderzoek van de GGD, kunnen ouders kijken op de website van het landelijk register kinderopvang. De inspectierapporten van dit onderzoek zijn hier over een aantal weken ook op te vinden. Ouders die vragen hebben over de kinderopvangtoeslag en wat te doen bij sluiting, kunnen meer informatie vinden bij de Belastingdienst

Plaats een reactie

*=Verplicht veld