Oud-verslaggever Rijnmond Leo Roubos overleden

PAPENDRECHT – Voormalig verslaggever van Radio Rijnmond Leo Roubos (58) uit Papendrecht is overleden. Dat bericht zijn voormalige werkgever. 

Leo Roubos werkte ruim vijftien jaar voor de regionale omroep. Aan zijn werk bij de omroep kwam jaren geleden een eind. (Foto LinkedIn Leo Roubos)

Leo was volgens Rijnmond een bevlogen journalist, die voor dag en dauw op pad was voor nieuws. Eén van de zaken waar hij bekendheid mee kreeg, was de zaak rond Odfjell aan de Oude Maasweg. Roubas zeer goed op de hoogte. “De informatie die hij kreeg verraste telkens de officiële instanties. Elke misstand aan de Oude Maasweg in de Botlek, waar Odfjell zat, wist Leo soms bijna eerder dan de Milieudienst Rijnmond DCMR. Uiteindelijk moest de eigenaar miljoenen in het bedrijf steken om het te reorganiseren en een veilige werkplek te creëren”, bericht Rijnmond in een in memoriam. De Rotterdamse zender kreeg voor de manier van verslaglegging en onderzoek de NL Award, een persprijs binnen de regionale omroepen, in de categorie Nieuws.

1 gedachte over “Oud-verslaggever Rijnmond Leo Roubos overleden”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld