College van B & W: ‘BSO-locatie Fit-Kidz (BSO Sport) blijft gesloten’

PAPENDRECHT – Het College van B& W heeft besloten dat de BSO-locatie van Fit-Kidz aan de Andoornlaan (BSO Sport) gesloten blijft tot er een overname heeft plaatsgevonden. Dat maakt de gemeente Papendrecht donderdagmorgen 12 september 2024 bekend.

Naar aanleiding van meldingen en vastgestelde tekortkomingen tijdens inspecties, legde de GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ) vorige week een schriftelijk bevel op voor onmiddellijke sluiting voor tenminste zeven dagen.

De houder van Fit-Kidz heeft aangegeven geen maatregelen te treffen om de tekortkomingen die ten grondslag liggen aan het bevel op te lossen, aangezien de locatie binnenkort toch zou gaan sluiten. Dat heeft de gemeente doen besluiten de locatie gesloten te houden tot er een overname heeft plaatsgevonden.

Continuïteit
Wethouder Arjan Kosten (SGP) van Onderwijs begrijpt de onrust en onzekerheid bij ouders. “Wij hopen dan ook dat er snel meer zekerheid komt over een eventuele overname door een andere houder om op die manier de continuïteit van de kinderopvang te waarborgen. Echter alleen als dit veilig en verantwoord gebeurt. Vanuit onze rol zetten we in op een stabiele situatie. Belangrijk is daarbij de veiligheid en kwaliteit van de kinderopvang”, aldus Kosten.

Onderzoeken
Vooralsnog blijven de BSO-locatie aan de Kamerlingh Onneslaan (BSO Buiten) en het Peuterpark aan de Visschersbuurt open, maar blijven zij wel onder verscherpt toezicht van de GGD ZHZ. “Tijdens inspecties op de andere locaties heeft de GGD ZHZ geen reden gezien voor onmiddellijke sluiting. Dat neemt niet weg dat deze locaties onder verscherpt toezicht blijven staan en er nog steeds inspecties en onderzoeken lopen”, vult wethouder Arjan Kosten aan.

Meer informatie
Op dit moment loopt er een overnameprocedure voor Fit-Kidz, maar het is nog niet duidelijk hoe lang dit proces duurt. De GGD ZHZ moet volgens de gemeente een gedegen onderzoek uitvoeren met betrekking tot de houderwijziging, voordat de overname kan plaatsvinden. Ouders die vragen hebben, kunnen hier online op meer informatie vinden over toezicht en handhaving bij kinderopvang. Voor de inspectierapporten van de GGD, kunnen ouders kijken op deze website van het landelijk register kinderopvang: . De inspectierapporten van de lopende onderzoeken worden op deze website gepubliceerd, zodra de onderzoeken zijn afgerond. Ouders die vragen hebben over de kinderopvangtoeslag en wat te doen bij sluiting, kunnen hier online meer informatie vinden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld