College wil vrijwillige vuurwerkvrije gebieden tijdens jaarwisseling

PAPENDRECHT – Om vuurwerkoverlast te verminderen, wil de gemeente Papendrecht vanaf komende oud- en nieuw werken met vrijwillige vuurwerkvrije straten/locaties. Een vrijwillige vuurwerkvrije straat/locatie is een locatie waar bewoners met elkaar afspreken dat er geen vuurwerk wordt afgestoken. De bewoners zien er met elkaar op toe dat in het gebied geen vuurwerk wordt afgestoken.

De gemeente of de politie handhaven in de straat/locatie niet op het afsteken, zoals bij door de gemeente vastgestelde vuurwerkvrije zones. De gemeente faciliteert wel dat het gebied fysiek wordt gekenmerkt als vuurwerkvrij gebied. (Stockfoto)

Om als bewoners samen een vrijwillige vuurwerkvrije straat/locatie op te geven, moet de aanvraag onder andere voldoen aan de voorwaarden dat er één contactpersoon wordt aangewezen, minimaal twee derde van de bewoners het eens is met de aanvraag en een duidelijke beschrijving van de locatie en reden wordt gegeven. De exacte voorwaarden en aanmeldingsprocedure volgen in oktober 2024.

Nieuwe zone
Naast de vrijwillige vuurwerkvrije straten/locaties, blijven ook de vuurwerkvrije zones die vastgesteld zijn door de gemeente. Vorig jaar waren er dertien vuurwerkvrije zones in Papendrecht, die gehandhaafd werden door toezichthouders van de gemeente. De gemeente wil deze zones dit jaar met minstens één zone uitbreiden. Samen met inwoners kijkt de gemeente of de huidige vuurwerkvrije zones moeten worden uitgebreid, ingetrokken en welke extra locatie(s) mogelijk als vuurwerkvrije zone worden aangewezen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld