Mees van Veen als kinderburgemeester geïnstalleerd

PAPENDRECHT – Burgemeester Margreet van Driel heeft donderdagavond 26 september 2024 Mees van Veen als eerste kinderburgemeester van de gemeente Papendrecht geïnstalleerd. Dat gebeurde tijdens een besluitvormende vergadering van de gemeenteraad. 

De installatie van Mees van Veen als kinderburgemeester van de gemeente Papendrecht was donderdagavond. Hier staat Mees samen met zijn voorbeeld, burgemeester Margreet van Driel. (Foto Richard van Hoek Fotografie)

Vijftien kinderen solliciteerden op de functie. “Ik ben zo trots dat we in Papendrecht zulke betrokken jeugd hebben. En het waren allemaal kanjers. We hebben het dan ook nog even best lastig gehad met kiezen. Ik ga samen met Mees het aankomende jaar optrekken tijdens activiteiten die een relatie hebben met de jeugd, zoals de uitreiking van het jeugdlintje, de intocht van Sinterklaas, de adoptie van het oorlogsmonument en andere activiteiten”, vertelde Van Driel. 

Supertof
De functie van de kinderburgemeester is niet alleen ceremonieel. De kinderburgemeester wordt ook gevraagd om ideeën bij de jeugd in Papendrecht op te halen. En te ervaren hoe het proces van idee tot uitvoering loopt in het maatschappelijke, ambtelijke en politiek-bestuurlijke speelveld. “U hoort dit jaar zeker nog van Mees en mij”, sprak Van Driel. “Ik vind het supertof dat ik komend jaar de eerste kinderburgemeester van Papendrecht mag zijn. Toen ik de flyer op school kreeg, was ik meteen enthousiast. Ik dacht: Dit wil ik! Ik zou heel graag Papendrecht nog groener willen maken.” En over ideeën gesproken. Mees van Veen: “Eén van mijn ideeën is bijvoorbeeld een kleine aanpassing aan ons mooie zwembad. Het is een fijn zwembad, maar er is bijna geen schaduw. We weten allemaal dat teveel zonnestraling slecht voor ons is en op je handdoek is het veel te heet. Een paar groene bomen of schaduwdoeken zou al zoveel kunnen helpen.”

1 gedachte over “Mees van Veen als kinderburgemeester geïnstalleerd”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld