Gemeente Papendrecht: ‘Bijna honderd boomspiegels geadopteerd’

PAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht doet dit jaar voor de derde keer mee met het Nationale Boomspiegelfeest. Mede door de extra aandacht voor deze vaak onbenutte stukjes grond rondom bomen, zijn er inmiddels in Papendrecht 99 boomspiegels geadopteerd.

Deze bijzondere mijlpaal werd mede dankzij Menco van Loon bereikt, die de negenennegentigste boomspiegel adopteerde. Toen hij het gratis plantenpakket en de plantensteker kwam ophalen werd hij vanwege deze bijzondere mijlpaal verrast met een vlinderhotel. (Foto Richard van Hoek Fotografie)

Inwoners die een boomspiegel adopteren mogen dat stukje grond zelf beplanten en onderhouden. In aanloop naar het boomspiegelfeest konden inwoners bij het adopteren van een boomspiegel een gratis plantenpakket aanvragen. Daarin zitten planten die in deze regio van nature voorkomen en daardoor een goede bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Groen en biodiversiteit
Wethouder Jan Dirk van der Borg (CDA) is enthousiast. “Mooi dat inmiddels zoveel enthousiaste inwoners een boomspiegel hebben geadopteerd. De boomspiegeltuintjes zorgen niet alleen voor meer groen en biodiversiteit in de wijk, maar ook voor contact tussen bewoners”, zegt Van der Borg. Inwoners van Papendrecht kunnen het hele jaar door een boomspiegel adopteren. Kijk hier online voor de informatie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld