Voormalig raadslid Van Middelkoop krijgt koninklijke onderscheiding

PAPENDRECHT – Corrie Middelkoop heeft donderdagavond 26 september 2024 een koninklijk onderscheiden gekregen voor haar werk als gemeenteraadslid. Ze heeft in haar raadsperiode zich voor Papendrecht ingezet vooral op het vlak van het sociaal domein. Van Middelkoop is vanaf nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Burgemeester Margreet van Driel spelde voormalig raadslid Corrie Middelkoop de versierselen op. Op de foto staat ook haar man. (Foto gemeente Papendrecht)

“In haar werk in de gemeenteraad, waarin ze een voorkeur had vóór en zich echt vastbeet ín werk op het vlak van het sociaal domein. Maar ook op andere gebieden zette zij zich met hart en ziel in en heeft ze veel kennis opgebouwd. Bijvoorbeeld als het gaat over het hospice”, aldus burgemeester Margreet van Driel in haar speech, “Waarover het ook gaat: ze zoekt alles uit en weet veel op te diepen uit haar ijzersterke geheugen. Het is dan ook ontzettend jammer dat ze is gestopt. Haar inbreng en kennis waren groot, daarmee heeft ze mooie resultaten weten te bereiken en is ze een voorbeeld voor anderen. Dat verdient enorm veel waardering en respect! Het is gewoon een mooi mens.”

Groot compliment
Bescheidenheid is volgens Van Driel één van die woorden die voor haar uitgevonden lijken te zijn. Van Driel: “Bescheidenheid blijkt bijvoorbeeld ook uit jouw entree tot het raadswerk. In 2012 werd je met voorkeurstemmen gekozen, maar wilde je per se eerst het vak leren als duo-raadslid. Het raadswerk waar je door gegrepen werd en gaandeweg jouw stempel op wist te drukken. Waarbij het voor jou eigenlijk altijd draaide om hulp en ondersteuning voor mensen die dat nodig hebben. Ik denk dat iedereen die hier aanwezig is, van harte kan onderstrepen dat dat jou is gelukt. En meer dan dat.” Corrie Middelkoop kreeg bij haar afscheid donderdag 4 juli 2024 een gouden gemeentespeld voor haar maatschappelijke werk. Zij zet zich op vele vlakken vrijwillig in voor haar medemens en de gemeenschap.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld