Infomarkt voor ouderen tijdens ‘Week van de Veiligheid’

PAPENDRECHT – Vandaag, maandag 7 oktober 2024, begint de ‘Week van de Veiligheid’, die tot en met zondag 13 oktober 2024 duurt. Daarom organiseert de gemeente Papendrecht samen met andere organisaties op woensdagmiddag 9 oktober 2024 in het Denksportcentrum aan Van der Palmstraat 12 van 13.00 – 16.45 uur een infomarkt voor senioren.

Burgemeester Margreet van Driel: “De veiligheid van onze inwoners staat voorop. Dit gaat niet alleen over criminaliteit, maar ook over zelfredzaamheid, veiligheid in het verkeer en weten waar u terecht kunt voor vragen en hulp. Daarom is deze infomarkt erg belangrijk en raad ik zeker aan om een bezoek te brengen op woensdagmiddag.” (Foto gemeente Papendrecht)

Ouderen en andere belangstellenden kunnen hier terecht voor waardevolle informatie over veilig ouder worden. Onder andere de brandweer, politie, Rode Kruis, Sterk Papendrecht, Rabobank en Veilig Verkeer Nederland zijn aanwezig. 

Programma
In de grote zaal van het Denksportcentrum staan verschillende informatiestands, waar bezoekers in gesprek kunnen en vragen kunnen stellen over onderwerpen zoals veilig bankieren, babbeltrucs, zelfredzaamheid en verkeersveiligheid. In de kleine zaal worden op specifieke tijden gratis workshops gegeven. Het volgende programma is samengesteld.

  • Veilig fietsen (13.30 – 14.15 uur) – Veilig Verkeer Nederland
  • Valpreventie (14.30 – 15.00 uur) – Bewegingscoach van Sterk Papendrecht
  • Voorbereid op noodsituaties (15.15 – 15.45 uur) – Rode Kruis
  • Babbeltrucs, trap er niet in! (16.00 – 16.45 uur) – Politie en Rabobank

Aanmelden is niet nodig, maar de workshops hebben een beperkt aantal bezoekers.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld