Papendrecht toont karakter in uitwedstrijd en pakt punt

HELLEVOETSLUIS / PAPENDRECHT – De selectie van v.v. Papendrecht heeft zaterdag 5 oktober 2024 in Hellevoetsluis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Nieuwenhoorn.

Het eerste eftal van v.v. Papendrecht. (Foto v.v. Papendrecht)

Binnen vijf minuten keek Papendrecht al tegen een achterstand aan. Een scherp aangesneden vrije bal stuiterde zomaar in de verre bovenhoek, zonder dat iemand de bal aanraakte. Nieuwenhoorn zette veel druk op de bal en maakte het Papendrecht onmogelijk om op te bouwen. De technisch vaardige thuisploeg, vorig seizoen nog in de 4e divisie actief, was het eerste kwartier het betere elftal. Papendrecht kreeg echter steeds meer de overhand wat leidde tot twee prima uitgespeelde kansen voor Rick Molenaar. Maar beide schoten in het strafschopgebied konden met kunst- en vliegwerk onschadelijk gemaakt worden. Nieuwenhoorn kwam er nog maar zelden gevaarlijk uit en had niet veel meer in te brengen. Vlak voor rust kreeg Norichio Nieveld een prima kans. Na een mooie combinatie in de zestien had hij voor de korte hoek kunnen kiezen. Hij besloot tot een voorzet die onderschept kon worden.

Wedstrijd gekanteld
Na de rust pakte Nieuwenhoorn weer het initiatief en creëerde de nodige kansen. In de 51e minuut stond de 2-0 op het bord. Een mooie aanval over rechts eindigde met een voorzet die belandde aan de linkerkant bij de geheel vrijstaande Julien Gret. Hij liet met een subtiele inzet Yessin de Bot kansloos. Het leek een simpele overwinning te gaan worden voor de gastheren. Papendrecht stroopte echter de mouwen op en kantelde de wedstrijd binnen vijf minuten. In de 69e minuut maakte Lorenzo van Wijk de 2-1. Hij werd perfect bediend door Jay Luciano die met een flitsende actie de achterlijn haalde en Van Wijk in staat stelde te scoren. Twee minuten later schoot hij zelf de gelijkmaker binnen. Hij werd perfect weggestoken door Norichio Nieveld. in de zestien worstelde Luciano zich los en zette met een schot de gelijkmaker op het bord. In de 73e minuut had hij ook nog de 2-3 op zijn schoen. Na gelanceerd te zijn door Rick Molenaar kon Luciano alleen richting het Nieuwenhoorn-doel. Een geweldige redding met de voet van Mike van de Wijngaart voorkwam de voorsprong.

Geel
In de slotfase kreeg ook Nieuwenhoorn nog de nodige mogelijkheden om te scoren maar de defensie van Papendrecht bleef overeind. Vlak voor tijd liep scheidsrechter Marcel Roeleveld een spierblessure op. Gelukkig voor beide ploegen kon hij de wedstrijd hobbelend afmaken. In de laatste minuut kreeg Michael van Rooijen nog zijn tweede gele kaart. De daaropvolgende vrije trap leverde Nieuwenhoorn niets op waarna Roeleveld affloot.