Papendrecht verliest wedstrijd van Jordan Boys op eigen kunstgrasveld

PAPENDRECHT – De selectie van v.v. Papendrecht heeft zaterdag 12 oktober 2024 op het kunstgras van het Slobbengors zijn eerste nederlaag geleden. De Jodan Boys uit Gouda, de nummer 2 uit de stand en algemeen gezien als één van de titelfavorieten, stapte met een 1-4 overwinning van het veld.

Anders dan de uitslag doet vermoeden werd de ploeg van trainer Driss el Akchaoui zeker niet weggespeeld. (Foto Edwin Schreurs / v.v. Papendrecht)

Het eerste deel van de wedstrijd had Papendrecht niet veel in te brengen tegen de fysiek sterke ploeg uit Gouda. Toch gaven de rood-zwarten de eerste speldenprik. Lorenzo van Wijk werd na een prima combinatie in de zestien vrijgespeeld. Zijn schot ging net naast, al was de vlag omhooggegaan waardoor het niet echt een kans genoemd kan worden.

Geweldige kans
Ook De Jodan Boys kreeg diverse kansen waarvan de grootste voor Marley Berkvens was. Binnen het strafschopgebied kon hij geheel vrijstaand uithalen maar zijn schot verdween over het doel van Yessin de Bot. In de 25e minuut was Papendrecht weer effectief in de omschakeling. Een aanval over rechts, gevolgd door een strakke voorzet voor het doel langs waarna Izzy Karfouh bij de tweede paal feilloos afrondde. Lang kon Papendrecht niet genieten van de voorsprong. Na eerst een geweldige kans te hebben gemist werd bij een omschakeling van De Jodan Boys Zakaria Moussaoui diep gestuurd. De sliding van Dani Roodnat was te laat en omdat het binnen het zestienmetergebied was, kon scheidsrechter Roy Janssen niets anders doen dan naar de stip wijzen. Marley Berkvens ontfermde zich over de bal en stuurde Yessin de Bot de verkeerde hoek in: 1-1.

Tekst gaat verder onder foto.

Dichtbij treffer
Vlak na rust keek Papendrecht tegen een 1-2 achterstand aan. Een diepe bal, die makkelijk te verdedigen leek, werd op de achterlijn verspeeld waardoor Fahim Musaui de bal op de hoek van de zestien kon terugleggen. Het schot belandde op de paal maar de rebound werd vervolgens binnengeschoten door Rick Wils. Papendrecht schakelde direct om, nam de wedstrijd in handen en creëerde diverse goede kansen. Rick Molenaar was het dichtst bij een treffer maar zijn schot uit een cornervariant vloog net naast. De gelijkmaker hing in de lucht. Het breekpunt was misschien wel de 55e minuut toen scheidsrechter Janssen onvoldoende zicht had op een situatie in het strafschopgebied. Vrijwel iedereen zag de handsbal van een verdediger van De Jodan Boys behalve de leidsman. Enkele minuten na het penaltymoment counterden de gasten naar 1-3 en niet veel later naar 1-4. Een geflatteerde maar zeker niet onterechte uitslag.