Bijna 1.800 tekenen tot nu toe petitie tegen nieuwe AMV-locatie De Meent

door Peter Donk
PAPENDRECHT – Maandag 14 oktober 2024 om 17.00 uur waren er 1.789 handtekeningen geplaatst op een petitie tegen de opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) op de opvanglocatie bij winkelcentrum De Meent. 

Begin 2025 wil de gemeente Papendrecht in het voormalige kantoorpand van de Rabobank aan Weteringsingel 14 een tweede opvanglocatie voor maximaal 80 minderjarige vreemdelingen openen. (Foto Richard van Hoek / Papendrecht24)

De petitie staat nog altijd open. Daarin wordt de gemeente Papendrecht gevraagd om haar besluit te heroverwegen en een meer geschikte locatie te vinden voor de opvang van deze kwetsbare jongeren. “Onderzoek alternatieven die zowel het welzijn van de jongeren waarborgen als het belang van onze lokale economie en de leefbaarheid van het winkelcentrum beschermen”, staat in de petitie. 

Hulp
Onafhankelijk Papendrecht (OP) biedt initiatiefnemer Nikita de Ruiter van de petitie hulp. Die heeft volgens OP een verzoek bij de griffier neergelegd om de petitie donderdag 24 oktober 2024 aan te mogen bieden aan de burgemeester. “Er is nog geen antwoord binnen of dat ook wordt toegestaan. Ondernemers, vastgoed en winkeliers zijn verbolgen en hebben een juridische actie aangekondigd. Dat geldt ook de de bewoners ter plekke. Op dit moment is niet duidelijk of dat enig effect zal gaan hebben”, schrijft maandag 14 oktober 2024 OP.

2 gedachten over “Bijna 1.800 tekenen tot nu toe petitie tegen nieuwe AMV-locatie De Meent”

  1. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik het wel voorbarig vind wat er zoal wordt gezegd over ‘hulp’. Dat laatste is natuurlijk een heel rekbaar begrip. Daarnaast blijkt, dat dit in de praktijk anders is uitgepakt, dan jullie met het artikel doen geloven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld