TOP geopend: ‘Samen slaan we de handen ineen’

PAPENDRECHT – De officiële opening van de Tussenvoorziening Onderwijs Papendrecht (TOP) op CKC Prins Floris, locatie Zuidkil was woensdagochtend 16 oktober 2024. Een aantal weken geleden is daar de eerste lessen gestart.

Op de foto v.l.n.r. Sharon van Lune, leerkracht, Arjan Kosten, wethouder gemeente Papendrecht, Rianne Golverdingen, Samenwerkingsverband Drechtsteden, Jannes Berghout, bestuurder Stichting Christelijk Onderwijs Papendrecht en Sliedrecht (SCOPS), Cindy Ligt, bestuurder Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht en Sliedrecht (OPOPS) en Ineke Verschoor, onderwijsassistent. (Foto gemeente Papendrecht)

De leerlingen trokken tijdens de opening een lintje los. Daarna verfden ze samen met de bestuurders hun handen en drukten hun handafdruk op een schilderdoek. Het moment stond symbolisch voor ‘samen slaan we de handen ineen’. Het doek krijgt een mooie plek aan de muur in het klaslokaal. Wethouder Arjan Kosten (SGP) van Onderwijs: “Het is fijn om te zien dat de afgelopen weken al les is gegeven en om te horen hoe dit gaat, ook van de kinderen zelf. Dat we dit symbolische startmoment samen met de kinderen doen, maakt het helemaal bijzonder.”

Vastlopen
TOP is een schakelklas voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand die nog niet klaar zijn voor het regulier basisonderwijs, kinderen die vastlopen in groep 1 of 2 van het regulier basisonderwijs of kinderen die uitstromen uit een Medisch Kinderdagverblijf en waarbij twijfel is over de passende plaats in het onderwijs. De kinderen verdienen een zacht landing of een periode van monitoring, voordat ze doorstromen naar het reguliere onderwijs.

Begeleiding
De groep kan uit maximaal twaalf leerlingen bestaan, die maximaal één jaar begeleid worden door een leerkracht vanuit het primair onderwijs en een onderwijsassistent. Daarbij worden ze ondersteund door een orthopedagoog van het Samenwerkingsverband Drechtsteden. TOP wordt gefaciliteerd in een lokaal van CKC Prins Floris, locatie Zuidkil.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld