Ambacht wint eerste prijs; Papendrechtse scholen worden tweede en derde

PAPENDRECHT – De afgelopen vier weken hebben leerlingen van de Papendrechtse basisscholen ’t Kofschip (locatie Zuidkil) en De Knotwilg elektronisch afval ingezameld tijdens de E-Waste Race Drechtsteden. De leerlingen zijn na maandag 16 september 2024 gelijk gestart met het inzamelen en eindigden op de tweede (’t Kofschip) en derde plaats. (De Knotwilg). De uiteindelijke winnaar was basisschool De Wijngaard uit de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

De E-waste Race stimuleert kinderen, hun families en buurtbewoners om bewuster met elektronica om te gaan. Na een interactieve gastles over grondstofschaarste, consuminderen en de circulaire economie, gingen de leerlingen van start met een vier weken durende inzamelactie van elektronisch afval. Ze kregen extra punten voor het repareren van apparaten en betrokken hun buurt actief bij de inzameling. (Foto gemeente Papendrecht)

Buurtbewoners konden hun oude apparaten online aanbieden, waarna de kinderen deze ophaalden. Alle ingezamelde apparaten werden hergebruikt of gerecycled, wat bijdroeg aan een duurzame kringloop van kostbare grondstoffen. Wethouder Arjan Kosten: “Ik ben enorm trots op de leerlingen. Gezamenlijk hebben ze ruim 2000 stuks elektronisch afval opgehaald. Ze hebben dan wel niet de E-Waste Race gewonnen, maar dankzij hun inzet hebben ze ervoor gezorgd dat die spullen ieder geval werden hergebruikt en gerecycled.”

Inzamelen
De E-waste Race Drechtsteden is een initiatief in samenwerking met WeeeNL, Stichting Open, HVC en de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Samen zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terechtkomt. Heb je nog e-waste thuis liggen? Kijk dan hier online om te kijken waar je dit in kunt leveren of breng het naar jouw plaatselijke milieustraat of afvalbrengstation. Daarnaast kun je bij aankoop van een nieuw apparaat jouw oude apparaat inleveren bij de betreffende winkel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld