Nachtafsluiting deel N3 vanwege veiligheidstest Papendrechtsebrug

PAPENDRECHT – Rijkswaterstaat voert in de nacht van dinsdag 26 september op woensdag 27 september 2023 een functionele veiligheidstest uit op de Merwedebrug op de Randweg N3, ook wel Papendrechtsebrug genoemd. Tijdens deze nacht wordt getest of de technische installaties goed functioneren.

Het gaat om het beweegbare deel van de brug. De brug is daardoor in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht vanaf dinsdagavond 22.00 uur tot woensdagochtend 05.00 uur. Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21.00 uur dichtgaan. (Foto Rijkswaterstaat)

Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd. De omleiding voor het wegverkeer is langs en boven de weg aangegeven. Het auto- en vrachtverkeer en openbaar vervoer worden omgeleid via de snelwegen A16/A15 bij knooppunt Ridderkerk. Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over het passeren van de brug zodat de hulpverlening op peil blijft.

Scheepvaartverkeer
De brug wordt niet bediend voor de scheepvaart van dinsdag 26 september 22.00 uur tot en met woensdag 27 september 05.00 uur. Daarvoor is een bericht aan de scheepvaart uitgegeven.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto Rijkswaterstaat)

Noodzakelijk
Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, inspecteert en test Rijkswaterstaat deze jaarlijks. “Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voert Rijkswaterstaat jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd”, bericht een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld