Oproep aan organisaties: ‘Draag vrijwilligers voor!’

PAPENDRECHT – Het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht organiseert dit jaar een Vrijwilligersborrel. Tijdens dat event worden enkele vrijwilligers in ’t zonnetje gezet. Besturen van een vereniging of stichting en vrijwilligerscoördinatoren kunnen daarvoor vanaf heden hun vrijwilliger(s) voordragen.

Vorig jaar was er een vrijwilligersontbijt. Dit jaar is er een vrijwilligersborrel. (Archieffoto Richard van Hoek Fotografie / Papendrecht24)

Dat kunnen vrijwilligers zijn met een bijzonder verhaal. Of mensen die al zo lang mee lopen dat ze de schijnwerper verdienen. Het is niet verplicht, alleen organisaties die het leuk vinden om dit te doen kunnen reageren. Dat moet wel voor vrijdag 3 november 2023 (zie onderin het artikel het adres voor aanmelden – red.) en er is een maximum. We willen ook nog ruimte overhouden voor de open aanmelding”, legt Janny Nijstad van Vrijwilligerspunt Papendrecht uit. “Organisaties die dat willen, mogen één of twee vrijwilligers voorgedragen, die bijzondere aandacht verdienen. Natuurlijk weten we dat alle vrijwilligers belangrijk en onmisbaar zijn in de Papendrechtse samenleving”, zegt Nijstad. De voorgedragen vrijwilligers krijgen speciale aandacht tijdens het programma op een vrijwilligersborrel.

Om en om
Vrijwilligerspunt Papendrecht ondersteunt alle vormen van vrijwillige inzet. Zij informeren, adviseren, versterken, verbinden en waarderen met als doel: samen bijdragen aan een mooi, actief en sociaal Papendrecht. Het College van B & W van de gemeente Papendrecht grijpt de Nationale Vrijwilligersdag begin december graag aan om hun waardering te uiten aan de vele inwoners, die vrijwilligerswerk doen. In voorgaande jaren was het gebruikelijk om een vrijwilligersontbijt te organiseren, maar dit jaar is gekozen voor een vrijwilligersborrel. Deze vindt plaats op woensdag 13 december 2023 van 19.30 – 21.30 uur; inloop vanaf 19.15 uur. Daardoor zijn schoolgaande- en werkende vrijwilligers ook in de gelegenheid om deel te nemen. Het is de bedoeling dat de komende jaren om en om te doen, een ‘ontbijt’ of een ’borrel’.

Aanmelden 
Voor zowel het voordragen van vrijwilligers (voor vrijdag 3 november 2023) als voor de vrijwilligersborrel (vanaf vrijdag 10 november 2023) kan worden gereageerd door te bellen met tel. 078 – 6154741 of door een e-mail te sturen naar: vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld