Drechtstreek ziet Sliedrecht met winst vertrekken

door Joop Hartog
PAPENDRECHT – In de eerste ronde van het KNVB districtsbeker toernooi trof derde klasser v.v. Drechtstreek zaterdag 21 oktober 2023 in een thuiswedstrijd Sliedrecht. Na een zeer moeizame eerste helft, waarbij Sliedrecht heel slordig speelde en veel balverlies leed, herstelde de ploeg zich in de tweede helft en leed Drechtstreek verlies, het werd 0-3.

Dogukan Senol van Sliedrecht dreigend in het strafschopgebied van Drechtstreek. (Foto Joop Hartog / Papendrecht24)

Een voorzichtige start van beide kanten gaf weinig spectaculair voetbal te zien. Pas halverwege de eerste helft kreeg Sliedrecht de eerste mogelijkheden, maar veel te slordig spel en veel balverlies maakten dat er geen echte doelrijpe kansen ontstonden. Ook Drechtstreek, dat wel veelvuldig balbezit had, kon geen gevaar stichten. Een bloedeloze 0-0 ruststand gaf de verhoudingen daarom goed weer.

Hartig woordje
Na de pauze, waarin de Sliedrechtse coach waarschijnlijk een hartig woordje heeft gesproken, kwam een aanzienlijk beter Sliedrecht in het veld. Niet dat plotseling de pannen van het dak werden gespeeld, maar in een hoger tempo en met meer inzet werd de stand in een kwartier omgebogen naar een 0-3 voorsprong. Eerst kon kort na de hervatting bij een scrimmage Nordin el Hassani 0-1 binnenschuiven en tien minuten later werd diezelfde El Hassani onderuit gelopen in het strafschopgebied. De strafschop werd door Marcioano Simonis feilloos binnengeschoten (0-2). Direct daarna was Dogukan Senol het slachtoffer en opnieuw mocht Simonis vanaf 11 meter raakschieten (0-3).

Plichtmatig uitspelen
Het laatste half uur was dus eigenlijk een plichtmatig uitspelen van de wedstrijd, want Drechtstreek kon het niet meer opbrengen om tegengas te geven en Sliedrecht speelde nog wel diverse goed uitgevoerde aanvallen uit, maar het vizier stond niet meer op scherp. Een overwinning die de ploeg wel kon gebruiken na diverse nederlagen, maar behaald tegen een tegenstander die twee klassen lager speelt, dus er mag zeker nog niet van een herboren Sliedrecht gesproken worden.