Tour de France Femmes start in Dordrecht en komt deels door Papendrecht

DORDRECHT / PAPENDRECHT – De tweede etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 begint dinsdag 13 augustus 2023 het Energieplein in Dordrecht. Dat maakte de organisatie woensdag 25 oktober 2023 bekend tijdens een persconferentie in Parijs. De route gaat onder meer via Papendrecht, Alblasserdam en Molenlanden (langs Kinderdijk) richting Ridderkerk.

Een routekaart is nog niet vrij gegeven. Wel onderstaande video.

Tekst gaat verder onder video.

De derde editie van de Tour de France Femmes duurt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus 2024. Er zijn acht etappes. De eerste drie zijn in Nederland. Maandag staat Rotterdam-Den Haag op het programma. Dinsdag Dordrecht-Rotterdam en een tijdrit in Rotterdam. “We zijn er trots op om onderdeel te zijn van de organisatie van de start van de Tour de Femmes 2024. Een unieke kans om onze stad en regio op een schitterende manier aan een internationaal publiek te tonen’, aldus Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht en voorzitter van de Regio Drechtsteden, waar dan weer Papendrecht onder valt.

Samenwerking 
De start in Nederland is een samenwerking tussen de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. De steden willen er een voor iedereen toegankelijk evenement van maken. Doel is ook om mensen enthousiast te maken voor de (race)fiets en aan te zetten tot bewegen. Lucinda Brand zal daarvoor namens Dordrecht ambassadeur zijn.

Sportief, levendig en inclusief
De Dordtse wethouder Marc Merx (VVD) van Sport zegt: “De Tour de France Femmes biedt ons de kans om aan een breed publiek te laten zien hoe prachtig onze stad is! Sporten verbindt mensen en steden, de route is daarop ingericht. We willen met dit evenement een belangrijke bijdrage leveren aan een sportief, levendig en inclusief Dordrecht. We maken er een feestje van, waarbij we de mensen willen inspireren om vaker de fiets te pakken.”

Start en finish 
De tweede etappe vanaf het Energieplein gaat over een afstand van 73 kilometer. De wielrenners rijden van Dordrecht naar Rotterdam. De route gaat, zoals beschreven via Papendrecht, Alblasserdam en Molenlanden (langs Kinderdijk) richting Ridderkerk. De finish is op de Boompjes in Rotterdam. De vrouwen-Tour eindigt op zondag 18 augustus op l’Alpe d’Huez. Daar wordt duidelijk wie de opvolger wordt van de winnaars van de eerste twee edities, Annemiek van Vleuten (2022) en Demi Vollering (2023). Alle informatie over de Nederlandse Grand Départ is hier online verzameld. Daar vind je de routes van de etappes, de routekaarten en alles over de deelnemende steden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld