Onafhankelijk Papendrecht over buslijn in Wilgendonk: ‘Senioren in de knel’

PAPENDRECHT – Onafhankelijk Papendrecht (OP) uit forse kritiek op schrappen van buslijn 4/14 in de wijk Wilgendonk, die vanaf zondag 10 december 2023 niet meer rijdt. Een aantal oudere mensen heeft bij de lokale politieke partij aan de bel getrokken. Het is volgens OP de enige buslijn die vanaf de Wilgendonk naar het centrum rijdt en weer terug. 

OP noemt het vervallen van de busverbinding een ‘groot gemis’. (Foto Onafhankelijk Papendrecht)

“Hoe kunnen we als gemeente ervoor zorgen dat de ouderen in de wijk Wilgendonk, waar veel ouderen wonen die nu de dupe worden van deze nieuwe dienstregeling en die geen auto (meer) rijden, toch hun mobiliteit houden en niet het gevaar lopen in een isolement te geraken?”, vraagt OP zich af, die ontevreden is over beantwoording.

Sleept al jaren
Het probleem is niet van vandaag of gisteren. OP dook de archieven in en zag dat het problemen al jaren speelt. Ze kwamen hun brief uit begin april 2019 tegen. “Destijds merkten wij ook al op dat de kwaliteit van de dienstregeling onder druk stond. Wij sloten deze brief toen af met de volgende alinea: (…) “is het mogelijk dat de gemeente weer in overleg treedt met de provincie teneinde de dienstregeling uit te breiden dan wel te verbeteren, zodat de inwoners in de Oostpolder ook (weer) een directe busverbinding (vanaf de halte Westkil bijvoorbeeld) kunnen krijgen met het centrum(de Meent) van Papendrecht?” (…).” Daar is toen volgens OP ‘feitelijk jammergenoeg’ niet veel mee gedaan. “Nu zeggen de wethouders weer in koor dat het ze zorgen baart en dat ze die zorgen gaan overbrengen aan de provincie en aan de ministeries”, aldus OP, “Maar wat is hiervan het perspectief op de korte termijn?”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld