Eerste burger installeert Van Jaarsveld als klimaatburgemeester

door Peter Donk
PAPENDRECHT – Op de klimaatbeurs van de gemeente Papendrecht is Ferry van Jaarsveld door burgemeester Margreet van Driel geïnstalleerd als klimaatburgemeester. Van Jaarsveld is beheerder van de Egelopvang en voorzitter van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard. Dat gebeurde tijdens de klimaatbeurs in het kader van de Nationale Klimaatweek.

Ferry van Jaarsveld krijgt hier de klimaatambtsketen omgehangen door burgemeester Margreet van Driel van de gemeente Papendrecht. De ambtsketen was opgebouwd uit milieuafval en natuurproducten. Wat zijn rol wordt, gaan we vast de komende tijd zien. (Foto Peter Donk / Papendrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Het evenement was in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt. Van 13.30 – 16.00 uur kon je binnenlopen. Aanvankelijk zou wethouder Arno Janssen (PAB) van Duurzaamheid de aftrap geven, maar hij was ziek. Zodoende opende Menno van Rosmalen, programmamanager Duurzaamheid, de middag waar bij diverse standjes informatie kon worden verkregen. Van inrichting van de tuin en stenen er uit tot groen dak en vraagstukken rond energie(besparing). Een ieder kon zich laten informeren, de stappen die je kan zetten en laten inspireren over duurzaamheidsideeën.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld