Centraal informatiepunt PFAS online

DORDRECHT / PAPENDRECHT – Het onderwerp PFAS leeft, zeker in de regio Zuid-Holland Zuid. Inwoners maken zich zorgen over PFAS-vervuiling in bijvoorbeeld de bodem, moestuinen, zwemwater, eieren en de gevolgen daarvan. De informatie daarover staat verspreid op websites van verschillende overheidsorganisaties. Daarom hebben de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht de handen ineen geslagen met professionele samenwerkingspartners. Inwoners kunnen voortaan hier online terecht voor informatie en nieuws over PFAS. Via dit centrale informatiepunt kunnen inwoners ook hun vragen stellen via een contactformulier.

Het centrale informatiepunt PFAS is nog in ontwikkeling. “De website is nog in de proeffase. Inwoners kunnen alvast feedback geven, aangeven of ze informatie missen en aangeven als iets niet goed werkt. Met deze input verbeteren we achter de schermen de website steeds verder. Daarnaast werken we ook aan een app”, melden mensen achter de website.

Het Centraal informatiepunt PFAS is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht, GGD Zuid-Holland Zuid, RIVM, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Zuid-Holland, omgevingsdiensten Zuid-Holland Zuid (OZHZ) en Dienst centraal milieubeheer Rijnmond (DCMR Milieudienst), waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland, waterbedrijven Oasen en Evides, Rijkswaterstaat.

Officiële start
Woensdag 22 mei 2024 wordt voor inwoners een informatieve inloopbijeenkomst over PFAS georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunnen zij vragen stellen aan verschillende deskundigen. Dan vindt ook de officiële lancering plaats van het centrale informatiepunt. De inloopbijeenkomst is van 16:30-20:30 uur op het Stadskantoor Dordrecht, Spuiboulevard 300.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld