Papendrecht pakt eerste punten bij start van competitie

PAPENDRECHT – Met een 2-0 overwinning op NSVV beleefde v.v. Papendrecht op zaterdag 23 september op het eigen Slobbengors een prima begin van het seizoen. In een rommelige en matige wedstrijd lukte het beide eerste elftallen echter niet om het publiek te vermaken.

In het eerste deel van de wedstrijd gebeurde er weinig. Veel balverlies en onnauwkeurige passing aan beide zijden waren hier de oorzaak van. (Foto v.v. Papendrecht)

De eerste redelijke aanval van Papendrecht over de rechterkant zorgde voor opwinding. Een voorzet van Jurvenny Bernadina werd met de arm beroerd door Geoffrey Acheampong. De centrale verdediger deed dit in het strafschopgebied, dus scheidsrechter Van Genderen legde de bal op de stip. Een zware straf maar je kan ‘m geven. Acheampong bleef mekkeren tegen Van Genderen er kreeg daarvoor de gele kaart. Lorenzo van Wijk ontfermde zich over de bal en schoot Papendrecht vervolgens op voorsprong.

Tweede geel
Na de 1-0 nam NSVV het heft in handen. De fysiek sterke Numansdorpers zetten Papendrecht flink onder druk met diverse corners tot gevolg. Papendrecht had moeite om de bal in de ploeg te houden en kwam niet echt aan voetballen toe. Vooral de eindpass liet te wensen over. In de dertigste minuut leken de kansen te keren toen Geoffrey Acheampong na een snoeiharde tackle zijn tweede gele kaart voorgehouden kreeg en dus met rood van het veld moest. Het lukte Papendrecht echter niet om de overtalsituatie te benutten. NSVV bleef de bovenliggende partij. De 1-1 leek op het scorebord te komen toen Sander Backx uit een corner met een volley Roy Rijntjes passeerde. Gelukkig voor Papendrecht kon Jarden van Ek op de doellijn redding brengen.

Reflex
Na de rust had Papendrecht de zaken beter op orde. NSVV kwam er niet meer echt aan te pas. In de 53e minuut stond de 2-0 op het scorebord. Een geweldige aanval over de linkerkant werd afgerond door Lorenzo van Wijk die zijn tweede doelpunt in het dak van het doel joeg. In de 60e minuut was er nog een stuiptrekking van NSVV. Uit een corner kon Jeroen Voshart vrij inkoppen. Met een geweldige reflex voorkwam Roy Rijntjes de aansluitingstreffer. In het laatste deel van de wedstrijd ging het lampje uit bij NSVV. Papendrecht kreeg nog diverse mogelijkheden via de counter maar die werden niet goed uitgespeeld. Jillroy Ruiz, die vooraf aan de wedstrijd de Gouden Schoen kreeg uitgereikt als beste speler van het seizoen 2022-2023, was het dichtst bij de 3-0. Zijn kopbal uit een corner werd met een mooie safe gekeerd door Jarmo Hartgers. Na het affluiten van scheidsrechter Van Genderen had Papendrecht de eerste drie punten in de tas.